Избрани Новини

Пороят в Бургаско взе три жертви

Животът

06-09-2014, 20:42

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Поройните дъждове в Бургаско са взели три жертви – Недялка Толева (69 г.) и Камелия Желязкова (21 г.), както и 27-годишен мъж.
Първоначално Желязкова беше обявена за изчезнала, но по-късно главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи, че тя е загинала. Тялото ѝ е намерено на спортна площадка в парк за пикник в местността Отманли.
Толева е била намерена снощи от пожарникари удавена в колата си в рибарското селище Ченгене скеле в същата местност. На самото Ченгене скеле 50 лодки са отнесени в морето, около 75 къщи са в трагично състояние, една къща вероятно също е отнесена от водите, съобщи кметът на Бургас – Димитър Николов.
В късния следобед стана ясно, че жертвите са три – 27-годишен пастир е починал край с. Ново Паничарово.
Двете загинали жени са пътували по главния път Созопол-Бургас, когато автомобилите им са били залети от огромно количество вода в резултат на проливния дъжд. От водната стихия около 2 ч. след полунощ на главния път са се
преобърнали още няколко автомобила.
Двама мъже – Николай Кирилов и Николай Грудев, са спасили живота на няколко души, като са изваждали давещи се хора от потопените автомобили в местността Отнанли. Кметът Николов ще ги предложи за награда пред Общинския съвет.
Община Бургас обяви 8 септември за ден на траур в памет на жертвите, съобщи Николов.
По думите на кмета, трагедията е вследствие на огромното количество паднал дъжд, а не приливна вълна от водоем, тъй като такъв в района няма.
В община Приморско сутринта  бе обявено бедствено положение,
което бе отменено след обяд. Падналият пороен дъжд в града е нанесъл значителни щети и е нарушил силно нормалният ритъм на живот на населението, съобщиха от пресцентъра на общината. Летището в града бе под вода, преля Дяволската река. Имаше сигнал за бедстващи хора в къмпинг „Китен“.
Екипаж от военното формирование 32040-Крумово, с хеликоптер „Кугар“ участва в спасителни дейности в района на с. Китен, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. От 8,30 ч. до 11,10 ч. военнослужещите извършиха полет за спасяване и евакуиране на двама души от района, наводнен от река Велека. Хората са били на покрива на селскостопанска сгрaда, съобщава vesti.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов