Избрани Новини

БСП откри кампанията си със скандал в Благоевград

Огромен предизборен павилион на БСП блокира движението в центъра на Благоевград

Конструкцията, която е разположена на моста към Младежкия дом в непосредствена близост до централата на партията  и заема половината пешеходна зона, е изградена без каквото и да е разрешително от страна на община Благоевград. За E79news кметът Атанас Камбитов коментира, че случващото се е недопустимо и днес на обяд павилионът ще бъде премахнат. Оказва се, че община Благоевград не е позволявала изграждането на такова съоръжение. „Действително в деловодството има постъпило заявление от БСП, но то касае поставяне на предизборна шатра. Всички обаче знаем, че такъв тип обекти са с размери 3/3 метра, а павилионът, който изникна на моста е далеч по-масивен и в пъти по-голям. Няма как да позволя такова нещо да стои на моста и да заема половината пространство, като пречи на гражданите“, обясни мотивите си Камбитов, цитиран от е-79.com.

Разполагането на съоръжението моментално предизвика недоволството и на благоевградчани, които сигнализират, че обектът не само пречи, но е опасен и може да доведе до сериозни последици. Факт е, че мостът, който беше превзет противозаконно от БСП,  е един от подходите към пешеходната зона за спешни автомобили като линейки, пожарни коли и полиция. Ако в този момент обаче сградата, в която се помещава централата на социалистите пламне, пожарникарите няма как да стигнат до нея, тъй като пътят им е препречен от самите тях.

Кметът Камбитов вече е издал заповед за премахване на конструкцията. Ако тя не бъде отстранена доброволно, точно в 12.00 часа днес, общинска фирма „Биострой“ ще разчисти терена. „Очаквам да ме обвинят в политическа атака към една или друга партия. Това обаче няма никакво значение. Важното за мен е безопасността на хората и всички граждани, било то бели, черни или червени, да бъдат равнопоставени пред закона“, допълни Камбитов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)