Избрани Новини

В "Пиринска мура" продължават да чакат обезщетенията

В понеделник изтича срокът за издължаване към работниците

В понеделник, 8-ми септември, изтича срокът, в който работниците в  завода "Пиринска мура" в Банско трябва да получат служебни бележки за дължимите  от предприятието суми.

След получаване на документите вероятно ще бъде  заведен съдебен иск от служителите, които настояват да получат  неизплатените им обезщетенията и забавени заплати. Задълженията на  „Пиринска мура” към работниците е различно, но средно възлиза на около  1300-1400 лева.

В началото на миналата седмица, около стотина служители  на завода за столове в Банско, се събраха пред входа на предприятието, в  знак на протест. Тогава те се заканиха, че казусът ще стигне до съда.

"От тогава до този момент никой от ръководството не е влязъл в контакт с  подчинените си. Най-добрият вариант е предприятието да се издължи  незабавно на работниците, за да не се стига до дела, но към този момент  няма никакви подобни индикации", каза за Дарик председателят на КНСБ -  Благоевград Емануил Манолов.

През февруари 2014 г. служителите на  предприятието организираха поредица от протести, заради забавени  плащания, като се стигна и до блокада на пътя Банско- Разлог.

След  множество опити за диалог със собствениците на завода, между страните бе  подписано споразумение за поетапно изплащане на заплатите. Месеци  по-късно фирмата отново е длъжник на работниците си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов