Избрани Новини

Най-дългата бюлетина е в 1-ви МИР- Благоевград

Образувани са общо 541 секционни избирателни комисии в Пиринския край

274 кандидати за депутати ще водят предизборна битка в Първи МИР – Благоевград, съобщава standartnews. Те ще се борят за 11 места в 43-то Народно събрание. Имащите право на глас на 5-ти октомври в Благоевградско са общо 316 429 души, което е с 3 679 души повече от предишните парламентарни избори.

"Нямам информация дали има друг избирателен район, в който да са утвърдени всички политически сили. Предполага се, че изборната бюлетина ще е най-малко половин метър", каза председателят на РИК Мартин Бусаров. Пълният списък с регистрираните партии, коалиции и независим кандидат предполагат благоевградската бюлетина да е най-дългата в страната.

Образувани са общо 541 секционни избирателни комисии в Пиринския край. Сформирани са и 28 мобилни секции, които да обслужват хората с двигателни проблеми. 127 са секциите само в община Благоевград, с най-малко СИК пък са община Кресна. Общо 25 са регистрираните партии и коалиции в РИК - Благоевград. В списъците фигурира и независимият кандидат Никола Николов Вапцаров, който е издигнат и подкрепен от Инициативен комитет. Той е праплеменик на родения в Банско български поет и революционер Никола Вапцаров.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов