Избрани Новини

Неврокопският славей Николина Чакърдъкова оглася празника на Симитли

Неврокопският славей Николина Чакърдъкова, наследниците на народната певица Гуна Иванова - Ива и Велислава Костадинови допълват програмата за празника на град Симитли – 8 септември.

Николина Чакърдъкова ще пее за „Честит празник, Симитли” в понеделник, част от официалната празнична програма.

Наследниците на народната певица Гуна Иванова - Ива и Велислава Костадинови допълват програмата в неделя вечер, на 7 септември, когато е детското шоу и купонът за тинейджъри и младежи. Както е известно, в навечерието на празника местните в Симитли ще се веселят със Светльо Витков и Хиподил и рап изпълнителката Сантра с балет.

Празникът на 8.септември ще започне рано сутринта с Божествена Света литургия в храма „Рождество на Пресвета Богородица” в град Симитли, където на обяд ще бъде раздаден и курбан за здраве. В 18.00 часа през града ще премине празничното шествие с поклон пред героите-освободители на Симитли и България с поднасяне на венци и цветя на признателност. 

Празничният концерт ще започне на площад „Септември” в 19.00 часа с участието на Танцов състав към читалище „Св. Климент Охридски“, Ансамбъл „Веселие“ и мажоретен състав. За „Честит празник, Симитли” ще пеят Ивана и Иван Дякови, Николина Чакърдъкова, Силвия Кацарова, Борис Дали, Галин, Камелия с духов оркестър, съобщава simitli.info. От общината в Симитли напомнят за инициативата да изчистим града преди празника.

Общината полага много усилия, за да бъде градът чист, зелен, приветлив, но трябва и помощта и гражданското съзнание на всеки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов