Избрани Новини

Женско царство! Две дами от Благоевград с директорски постове в ЮЗДП

Инж. Ваня Каменова и Биляна Петачка са новите членове на Управителния съвет на Югозападното държавно предприятие – Благоевград. Те заменят на постовете им досегашния председател на УС на предприятието инж. Иван Янев и Рангел Дойчинов – член. Заповедите за назначаването им са на служебния министър на земеделието и храните, който като орган на управление на държавните предприятия по чл. 163 от Закона за горите назначава и освобождава членовете на управителните съвети.

Ваня Благоева Каменова е родена и израснала в Благоевград, където завършва основно и средно образование. Възпитаник на гимназия „Св. Св. Кирил и Методий – бивша Солунска”, специалност „Изобразително изкуство”.

Магистър по горско стопанство от Лесотехническия университет – София, със специализация „Екология”. Има 17-годишен професионален опит в системата на горите, като последователно е заемала длъжностите „лесничей” в Държавно лесничейство – Берковица и главен експерт „Горска политика и оперативни програми” в РДГ – Берковица. От 2009 до 2011 г. е „Директор” на РДГ – Берковица, а в периода 2011 до декември 2013 г. - „Председател” на Управителния съвет на Северозападното държавно предприятие със седалище в гр. Враца.

В професионалната й биография са записани редица специализации - по „Финансово управление и контрол”, „Управление на горското стопанство” и др. Има опит в ръководството и работата с НПО.

Член на Съюза на лесовъдите в България и на Камарата на независимите оценители.

Омъжена, с двама сина.

Биляна Георгиева Петачка е магистър по право от Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград. Възпитаник на Природо-математическата гимназия „Академик С. Корольов” в града.

От 2011 г. работи като юрисконсулт в ТП „ДГС Благоевград” към Югозападното държавно предприятие.

Омъжена, с една дъщеря.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов