Избрани Новини

Кметът Николов поздрави новата бургаска столетница баба Дойка

Животът

02-09-2014, 14:56

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Нова ограда за къщата на жената обеща бургаския градоначалник

Единствената бургаска столетница за тази година - баба Дойка Ялъмова - отпразнува своя рожден ден в добро здраве, бистър ум, заобиколена от близките си хора. Внуците й я хвалят, че през целия си живот петъчните дни минават в пост и молитва.
„Да си жива и здрава, спокойна и с бодър дух още дълги години, да се радваш на деца, внуци и правнуци“. Това пожела на баба Дойка кметът Димитър Николов, който лично поздрави юбилярката в дома й в кв. „Победа“. Той поднесе красив букет и специално изработена икона на свети Николай Чудотворец, закрилник на град Бургас.
Възрастната  жена посрещна градоначалника с думите „Сто години жив кмет не съм виждала“. Тя го ориса да стигне нейните години, а когато го ядосват душманите да си пее.
Родената на 31 август 1914 година жена каза, че през целия си живот не е спирала да работи. Тя остава вдовица на 33-годишна възраст и сама отглежда 5-те си деца - трима сина и две дъщери. Сега голямата й радост са 7 внука и 10 правнучета, с които се гордее. Може би това е и тайната на нейното дълголетие.
Кметът Николов пое ангажимент до дни да бъде изградена чисто нова ограда в дома на семейство Ялъмови.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)