Избрани Новини

Трансграничен център за деца отваря врати в Средец

Новините

02-09-2014, 12:06

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Откриването е на 4 септември от 10.30 ч.

Официалното откриване, в което ще вземат участие 20 младежи и деца от двата целеви региона, ще бъде съпътствано от учредяването на съвместна „Детска Арт Мрежа”. Тя ще бъде общата структура, работеща в новоизградения  Културен център за деца. Мрежата ще организира минимум 8 институции и организации в областта на образованието, културата и културния обмен от целевия трансграничен регион да работят координирано и ефективно в интерес на децата. Те включват: общини, читалища, училища, НПО и др. Мисията на Мрежата ще бъде да насърчава и опазва общото културно-историческо наследство посредством осигуряване на широк обхват от координирани извънкласни културни инициативи за деца от двата региона: танци, рисуване, бродерия, занаяти и др.
Целта на Центъра е да служи като целогодишна база за културно сътрудничество през граница. Ще се  провеждат съвместни интерактивни извънкласни занимания в областта на устойчивото използване  на общото културно-историческо наследство, обучителни дейности по танци, пеене, рисуване, занаяти и провеждане на съвместни културни мероприятия, насърчаващи социалното сближаване и мобилността сред младежите- арт изложби, концерти, летни училища, семинари.
Иниицативата се реализира по проекта „Трансграничен културен център за деца”, по Програма за трансгранично сътрудничество България - Турция.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов