Избрани Новини

Учителят Петър Дънов: Лечението на всички болести е в мислите

С помощта на мисълта могат да се преборят и излекуват всички болести

Учителят Петър Дънов ни съветва да обръщаме внимание на всяка дума, която мислим и казваме. Всяка дума има сила и в зависимост от това дали е положителна или отрицателна, тя се свързва с енергията на тялото ни и ни въздейства. Ако си повтаряме, че ще се разболеем, то това ще стане.
Ако си повтаряме, че ще оздравеем и това ще стане, казва Учителят.
Мисълта е най-мощната сила, която може да лекува и колкото по-концентрирана в мисълта, върху изцелението, толкова по-бързо и лесно става това. Има думи и мисли, които са толкова мощни, че действат моментално върху болестите.
Заболяванията се дължат на вредни натрупвания в тялото, мисълта дълго време е била лоша и е генерирала отрицателна енергия. Натрупването й е довело до появата на болестта и, ако мисълта се поправи чуждите вещества ще излязат от тялото, а с тях и болестта. Мисълта действа на тялото като променя вибрациите на физическо ниво. Вибрациите се понижават, когато човек е болен, но мисълта е тази, която помага да вдигнем вибрациите.
Когато ни застигне заболяване, трябва да си повтаряме, че ще оздравеем, да сме сигурни в това и да вярваме безрезервно.
Чуждите мисли също могат да разболяват. Изпращането на лоши мисли може да доведе до заболяване, но знайте, че ако изпращате лоши мисли и те разболеят друг човек според неоспоримият Вселенски закон, болестта ще се върне при вас.
Също така, ако изпращате положителните си мисли на някой болен, то те ще му помогнат да оздравее. Болният ще усети вашата положителна енергия, вашето благо и ще се почувства по-добре.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов