Избрани Новини

Млади кюстендилци участват в Гражданския борд за свободни и прозрачни избори

Сдружение "Младежки парламент" в Кюстендил с активна гражданска позиция

Сдружение "Младежки парламент"- Кюстендил, в лицето на Адриян Тодоров участва в Гражданския борд за свободни и прозрачни избори, който вече проведе първото си заседание. Второто ще бъде на 1- ви септември, от 14 часа, в сградата на Министерския съвет.
"Поканата към нас дойде, след реализацията на проекта ни "Младите избират да избират", свързан с евроизборите, на които имахме над 170 наблюдатели.
Все още нямаме конкретно предложение. Но, не приемаме предложението броят на наблюдателите да бъде намален. При стария изборен кодекс имаше изискване едно НПО да е записало в устава си, че ще има наблюдатели по  време на изборите, за да се допусне до процеса. В новия Изборен кодекс този текст отсъства. Ние ще имаме наблюдатели и за предстоящите избори на 5- ти октомври", каза пред Дарик Адриян Тодоров.

В Гражданския борд участват около 35 НПО, експерти в изборното законодателство, много студенти, които учат право. На първото заседание бе приет правилник и всеки понеделник до 5 октомври  ще се провеждат заседания на борда. Участието в него не носи финансови облаги, уточни Тодоров.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов