Избрани Новини

Пенсионерът Огнян Давидков от Кюстендил отгледа домат гигант

Разкри тайната: Обичах го и му говорих като на дете

Кюстендилският пенсионер Огнян Давидков, бивш строителен работник, отгледа домат гигант в зеленчуковата си градина в един от крайните квартали на областния град, съобщава viaranews. Зеленчукът тежи близо 800 грама и е истинска атракция за всички съседи. „Какво да кажа, като всяко нещо, и това трябва да се прави с любов. Със съпругата ми отглеждаме разсада, поливаме доматите, копаем и много им говорим, като на истински деца. Ето сега дойде време те да ни се отблагодарят“, споделя кюстендилецът. Огнян дълги години е бил в Гърция, където също се препитавал със строителство. На помощ на семейството е и малката им внучка, която едва вдига зеленчука, с който се гордее пред всички свои приятелчета.

Не за първи път семейство Давидкови впечатлява всички с гигантската си продукция. Подобен феномен преди година Огнян отгледа в насажденията си с пипер. Тогава чушката достигаше дължината на една човешка ръка. Семейството може да се похвали с екологично чистата си продукция. В практиката си никога не използват торове, а зеленчукопроизводството се е превърнало в тяхно хоби. „Никога не сме участвали по програми, защото се занимаваме с малка градинка. Въпреки това обаче с пенсийката успяваме да се справим“, казва със задоволство Давидков.

Иначе в Кюстендилско реколтата от домати не е добра. Масово зеленчукът почерня и изсъхна по корените. Десетки стопани вдигнаха ръце, малцина успяха да спасят продукцията си. Това направиха предимно кюстендилци, разполагащи с оранжерия. Освен това под Хисарлъка доматите се търгуват на цена, която не устройва производителите, а и пазара заляха домати от Полша.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов