Избрани Новини

Запорираха девинската болница за дълг от 2 лева

Животът

29-08-2014, 12:06

Снимка:

smolyanpress.bg

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Здравното заведение дължало пари на фармацевтична фирма

Частен съдебен изпълнител запорира фирмен дружествен дял на болницата в Девин на стойност 2 лева. Запорът е в полза на софийска фармацевтична фирма, която има да взема от болницата 208 639 лв. стари борчове.

В желанието си да удовлетвори докрай вземането, съдебният изпълнител запорирал и дружествения дял от 2 лева на МБАЛ-Девин в създадения през януари т.г. към нея "Медицински център", пише "Труд". 

Болницата в Девин беше затворена преди 3 години заради дългове от 1,6 млн. лв. и заработи от март т.г. отново с помощ от правителството. След това обаче заваляха запорите върху собствеността заради старите борчове.

 "Какво ще спечелят от запор за 2 лв.? Същият частен съдебен изпълнител за втори път прави запор на този дружествен дял за 2 лева в полза на друга фирма, на която сме длъжник. Кредиторите правят запор след запор вместо да ни дадат глътка въздух да си стъпим на крака, да имаме приходи и да им платим", коментира изпълнителният директор на болницата Радка Грозданова.

Частният съдебен изпълнител се занимавал с всички запори срещу болницата и Грозданова се надява на преговори за споразумение и вдигането им.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)