Избрани Новини

Полицията удари пияници и наркомани на пътя

Хванати са двама дрогирани и шестима пияни зад волана

Масирана полицейска акция срещу пияни и дрогирани шофьори е проведена снощи по южното черноморие. Униформените завардиха пътищата в Слънчев бряг, Несебър, Созопол, Приморско и Китен. Проверките на пътя продължиха от 22.00 ч. до 07.00 ч..

Целта е била установяване на водачи, управляващи автомобили след употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества.
В операцията освен служители при ОДМВР – Бургас / служители от сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас, служители от бургаската жандармерия и служители в Районните полицейски управления/, участваха и служители от отдел «Контрол на пътното движение и правоприлагане» при Главна дирекция «Охранителна полиция», които оказаха методическа помощ и контрол, както и обучение на състава за работа с работна станция за отдалечен достъп.
В хода на специализираната полицейска операция са проверени 337 автомобила. За употреба на алкохол са проверени 234 водачи, като са съставени 32 акта, както следва :
6 акта за употреба на алкохол до 1,2 промила
2 акта за употреба на наркотични и упойващи вещества
8 акта за неправоспособност
2 акта за шофиране без «Гражданска отговорност»
9 акта за други нарушения
Съставени са 26 фиша, с които са глобени 26 водача.
При операцията е установено едно издирвано лице.
Използвани са пет теста Dräger Drug Check 1200 STK, с помощта на които в района на Слънчев бряг са установени двама водачи, управляващи МПС след употреба на наркотични и упойващи вещества – това са : 24 годишния М.Д. от Бургас и 19 год. М.С., срещу които са образувани бързи досъдебни производства.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов