Избрани Новини

Мащабно! Променят 1/3 от облика на Дупница

Собствениците на автомобили в района на квартал “Развесена върба” в Дупница няма да могат да паркират в междублоковото пространство

Собствениците на автомобили в района на квартал “Развесена върба” в Дупница няма да могат да паркират в междублоковото пространство заради стартирането на ремонтни дейности в квартала. Ограничението влиза в сила от 3 септември.

“Проектът е изключително мащабен и ремонтните дейности са сериозни. Знам, че ще се създаде дискомфорт, особено на нашите съграждани в районите, където ще се работи, но използвам възможността, за да приканя към разбиране и търпение. Все пак този проект касае инфраструктурата на 1/3 от града и ще промени изцяло облика на Дупница. Крайният резултат си заслужава”, коментира кметът инж. Методи Чимев, информираха от пресцентъра на общината.

Комисията по безопасност на движението към Община Дупница ще заседава утре, за да уточнява маршрутите и движението по улиците на града от понеделник. Причината отново е в стартиращите ремонтни дейности по проект “Зелена и достъпна градска среда” от 1 септември.
За петък е предвидена и среща с превозвачите от градския транспорт, за да бъдат уведомени за маршрутите. Ще настъпват промени и по някои от главните артерии, които временно ще бъдат затваряни. Ще бъдат обявени обходни пътища заради
изграждането на кръстовище с кръгово движение на ул. “Хан Аспарух” и “Цар Освободител” в района на квартал “Велчова завера”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)