Избрани Новини

В Симитли се захващат с проект за по-компетентна администрация

Администрацията на община Симитли започва изпълнението на проект „Компетентна и ефективна общинска администрация Симитли”

Днес от 14:00 часа в заседателната зала на Общинска администрация Симитли ще се проведе конференция, с която реално стартира изпълнението на нов проект на община Симитли, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет“. 

В началото на месец август община Симитли подписа договор за финансиране по Оперативна програма „Административен капацитет” по нов проект. До август 2015 година експерти от общинска администрация и кметове на кметства ще специализират по ключови компетентности, като обученията са в синхрон с потенциала на общината и общинския план за развитие 2014-2020. Чрез обучения, квалификации и курсове общинарите в Симитли ще специализират за „Управление на спортни съоръжения”, „Създаване на мрежи от партньорства”, „Екипен подход”, „Лидерство”, „Вътрешно организационни комуникационни умения”, „Умение за взимане на решения и управление на конфликти”, „Управление на промяната и организационни развитие”. В изпълнението на проекта е предвидено и „Анализ и управление на рисковете, свързани със сигурността на информацията”, „Прилагане на Закона за достъп до обществена информация”, „Прилагане на Закона за защита на личните данни”, „Държавен протокол”.

Проект „Компетентна и ефективна общинска администрация Симитли”, на стойност 123 283 лева, ще повиши капацитета на служителите в общинска администрация Симитли за предоставяне на административни услуги чрез подобряване на квалификацията и мотивацията им; чрез усъвършенстване на професионалните компетентности ще подобри ефективността и ефикасността на изпълнение на служебните им ангажименти; ще повиши знанията и професионалните им умения, чрез включването им в специализирани обучения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов