Избрани Новини

В Горно Хърсово ще гласуват за този, който ги свърже с електропреносната мрежа

Над 100 човека прекарват на газени лампи и свещи вечерите от 15 години насам

Част от жителите на благоевградското село Горно Хърсово офертира кандидатите за власт на 5 октомври с нестандартно предложение - подкрепа на предсрочните парламентарни избори срещу решаването на проблема в селото, в част от което няма ток, предава trud.

Офертата дойде от жителя на махала „Акациите" в селото Сотир Иванов, който разказа предза проблема на 30 семейства от селото и отправи предложение към политическите сили с внимание към онези, които ще водят листите в област Благоевград.

"Всеки ще вземе по 20 лева, кебапче и бира - това е ясно. Хората вече не вярват и на това. В нашето село нямаме ток, една цяла махала нямаме ток, а сме на 2 километра от трафопоста. Животновъди сме, борим се. Писали сме къде ли не и до коя ли не партия. Понеже сега сме в предизборна кампания, ако някой ни слуша, може да ни спечели гласовете не с кебапчета и 20 лева, а по този начин", каза Иванов.

153 000 лв. искали от живеещите в района, за да бъдат свързани с електропреносната мрежа и да получат чакания от години ток.

"Аз ако имах тези пари, нямаше да се върна на село. Шикалкавят ни тук от 15 години. 30 семейства сме, това са над 100 човека. Всеки се спасява поединични. Аз се осветлявам с агрегат, но цената е много дебела - по 10 лева на вечер. Затова сме на газени лампи и свещи в повечето вечери. Има малки деца, бебета. Моят син е пети клас. Тези господа, които искат хората да им повярват, а то ще има голяма гласност, защото ние ще направим всичко възможно този, който ни докара ток, да се чуе - сега е моментът. Не да хвърлят милиони за изборите, а да дойдат в махала „Акациите" в село Горно Хърсово", призова политците Сотир Иванов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов