Избрани Новини

Кучешки ад! Стопанин тормози с бой и лоши условия псето си в Поморие

Съседи пропищяха от кучешкия рев и скимтене след зверски побоища над четириногото

Стопанин пребива кучето си в Поморие и го е подложил на тежки условия на живот, сигнализира тревожно местна жителка на морския град, която е била няколко пъти свидетел на зверските побоища над четириногото. Кучето живее вързано на верига, не по-дълга от метър и половина. На мястото, на което е вързано, пече слънце през по-голямата част на деня. На едната снимка се вижда как се е залепило за стената и се опитва да се навре на малкото сянка, която се е появила. Има една зеленясала купа с вода, която, се пълни главно от дъждовете.

"При дъжд кучето е директно изложено на валежите. Почти не го хранят, а стопанинът го бие системно, за да спре да лае, скимти и плаче. Виждала съм да го разхождат два пъти, в двора, на повод". Това алармира потресената природозащитничка.

Съседи на безотговорния стопанин няколко пъти са пускали жалба до институциите заради нечовешкото отношение към четириногото. След подадените жалби, кметът на Поморие е изпратил служители от "Обществен ред и сигурност", които са съставили на "собственика" Акт за нарушение. Кучето няма паспорт, микрочип, регистрация и никакви осигурени условия за живот. Природазащитници твърдо настояват кучето да бъде отнето от стопанина му и да бъде настанено в Приют за животни.

Само преди два дни от Фондация "Приятели на животните" в Бургас информираха за друг побой над куче. Четириногото е било пребито зверски с лопата в бургаския кв. "Меден рудник". След побоя, животното е с тикове и се тресе, с кръвоизлив в главата, с множество външни рани. Ветеринари все още се борят за живота му.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов