Избрани Новини

Приключи изпитът за общински стипендии в Кюстендил

Всички ученици в призовите тройки, в двете възрастови групи, са от ПМГ

Юлиян Росенов Видинов и Савина Сашова Александрова печелят първите места в изпита за общински стипендии в Кюстендил, съобщава dariknews. Всички ученици в призовите тройки, в двете възрастови групи, са от ПМГ. Зам.- кметът Виктор Янев разсекрети днес пликовете с имената на участниците, получили най-много точки от комисията.
Юлиян Видинов- 11 клас в ПМГ е победител във възрастовата група 10- 12 клас. Той има 35, 5 точки, от максимално възможни 36 т. Първото място му носи 260 лв. от община Кюстендил. Савина Александрова има 34, 5 точки и е с най- добър резултат при 8- 9 клас. Тя е ученик на ПМГ, в 9 клас. Нейната награда е в размер на 250 лв.
Класиралите се на вторите места ще получат по 200 лв. Това са Антония Детелинова Иванова / 34 т. /- 9 клас и Александър Емилов Митов / 34, 5 /- 11 клас.
На трето място при по-малките се класира Кристина Красимирова Стоянова с 32, 5 точки. При по-големите има две трети места, като с по 34 т. са Виолета Димитрова Николова и Антоана Руменова Цонева. Наградата за трето място е 150 лв.
Община Кюстендил ще раздаде и 20 поощрителни награди, за всички ученици, които имат над 31 точки. Те ще получат между 50- 80 лв. За общинските стипендии се конкурираха 88 ученици, в по- голямата си част от ПМГ.

Награждаването на най-добрите ще бъде в петък / 29 август /, от 11, 30 часа във Възрожденското училище.
"Комисията оценява работите по 6 критерия, които бяха предварително обявени. Търсим деца- лидери, готови за обществения живот. Въпросите в това състезание не са от учебния материал в училище. Явиха се добър брой ученици, но очаквам следващата година по-голям интерес. Ние ще си направим изводите от факта, че в призовите тройки са само ученици от ПМГ, но по-важното е другите училища да направят своите заключения", коментира зам.- кметът Виктор Янев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов