Избрани Новини

Министър Ангелкова: Не се работи по строителството на жп линията Церковски - Карнобат - Бургас

Транспортният министър заплаши, че ще прекрати договора с италианската фирма изпълнител

Не се работи по строителството на жп линията Церковски - Карнобат -  Владимирово - Бургас. За този  участък няма достатъчно строители и машини, а рехабилитацията на жп гара Карнобат дори не е започнала. Това съобщи в Бургас  министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова. Тя каза, че парите се плащат редовно, а по участъка не се работи. Транспортното министерство е дало тридневен срок на италианската фирма изпълнител да посочи причините за забавянето на строителството. Срокът на работите по този участък вече е удължаван с една година – до 6 ноември 2014 г. Ако дотогава не се приключат оставащите дейности – поставяне на нова сигнализация, контактната мрежа и ремонтът на гара Карнобат, който още не е стартирал, министерството ще поиска неустойки, предвидени по договора с изпълнителя. Ако и след това той не се активизира, ще се престъпи и към прекратяване на договора за този участък.
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова направи проверка и се запозна на място с подготовката на проекта за рехабилитация на ЖП гарата в Бургас. Така тя ще продължи с проверките на инфраструктурни проекти, финансирани със средства от Оперативна програма „Транспорт“ 2007 – 2013 г.
Предстои рехабилитацията на жп гара-Бургас. За строителните работи вече е подписан договор. В следващите четири месеца ще се приключва и с техническия проект.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов