Избрани Новини

Цветанов: 121 депутати и премиер Бойко Борисов

След изборите ГЕРБ открива дебат с другите десни партии

"За да има някаква промяна, трябва да имаме над 121 депутати, за да можем да управляваме. и съм убеден, че ще ги постигнем. Българските избиратели ще гласуват за ГЕРБ, защото те са отговорни и разумни. Така, че ГЕРБ да има достатъчно гласове, за да формира правителство с премиер Бойко Борисов". Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Тази сутрин” по бТВ. На въпрос дали ще стане дали ще стане вътрешен министър при правителство на ГЕРБ, той отговори, че по негово време поръчковите убийства са спрели, а Германският Бундестаг дори сега му дава висока оценка.
„Наследството в МВР е трагично. Има страшни последствия от псевдоуправлението на министерството. Имаме едно убийство само за последните дни", коментира Цветанов обвиненията на ледицата, че служебният кабинет извършва безпринципни уволнения. Цветанов даде примери с последните криминални прояви в страната, които са плод на грешките, допуснати във сектор "Сигурност".
Според него всичко разрушено трябва да се възстанови и ГЕРБ след изборите ще го направи. „Факт е, че когато аз бях вътрешен министър, успехите ни в борбата с организираната престъпност бяха налице и това се изтъква от нашите партньори. Мога да ви гарантирам, че по време на управлението на ГЕРБ в МВР нямаше нито една калинка. Ако ГЕРБ има достатъчно гласове след 5 октомври, за да формира дясноцентристко правителство с премиер Бойко Борисов, ще открием дебат за секторните политики с другите десни партии”, каза още Цветанов. Той заяви, че е убеден, че избирателите на Реформаторския блок разбират това и евентуална коалиция с тях ще осигури едно силно дясно правителство.
Относно заливането със студена вода той заяви, че няма да се залива, но ще направи дарение от 1000 лева за децата с аутизъм и заяви, че изборите няма бъдат леден душ за ГЕРБ.
Днес и утре ГЕРБ ще започне да обявява листите си. Цветан Цветанов ще води във Велико Търново и в Благоевград или в София.
Новите назначения са за честни избори
"Уволненията са част от подготовката на изборите”, каза Цветан Цветанов, като подчерта, че новите назначения са с оглед на осигуряването на честни избори. Според него предното правителство е абдикирало и се е провалило точно с пресичането на купуването на гласове. Новите областни управители ще са гарант това повече да не се случва, държавата повече няма да абдикира. Връщането на Ваньо Танов е предложение на министъра на финансите, подкрепен от министър-председателят, това няма общо с ГЕРБ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)