Избрани Новини

Дядо върти бакалия с пистолети

Незаконен боен арсенал и цигари без бандерол в магазина

Възрастен мъж от Самоков превърна бакалия в склад за боеприпаси. Освен незаконното оръжие в магазина държал алкохол без бандерол и нелегални цигари.

74-годишният пенсионер бе заловен при полицейска операция, реализирана вчера на територията на Самоков. В хода й криминалистите предприели проверка в магазин, собственост на 74- годишния местен жител, съобщи МВР. На етажерка в търговската част на обекта те открили газов пистолет, преправен в боен, с един патрон в цевта и два в пълнителя, втори газов и един въздушен пистолет, както и боеприпаси. От магазина служителите на реда иззели и 22 литра ракия и водка, разляти в пластмасови бутилки, както и найлонови пликчета с общо 200 къса цигари без български акцизен бандерол.

Последвало претърсване и в дома на собственика, откъдето са иззети въздушна пушка и револвер, и 22 патрона за тях. Мъжът нямал необходимите разрешителни документи за притежание на оръжието. В мазето на къщата проверяващите открили още 60 литра високоградусов алкохол в пластмасови туби. Предстои експертиза на иззетото оръжие.
В РУ- Самоков са образувани досъдебно производство. 74- годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Уведомена е Районна прокуратура- Самоков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов