Избрани Новини

Пловдив се подготвя за новата учебна година

Продължават ремонтните дейности по училища и детски градини в града

В общинските училища и детски градини на територията на община Пловдив се извършва подготовка за откриване на предстоящата учебна година.

В четиринадесет училища ремонтните дейности са приключили: ОУ „Гео Милев”, ОУ „Г. Бенковски”, ОУ „Д-р Петър Берон”, ОУ „Княз Александър І”, СОУ „Св. Паисий Хилендарски”, НУ „К. Нектариев”, СОУ „Найден Геров”, ОУ „Васил Петлешков”, ОУ „Панайот Волов”, ОУ „Райна Княгиня”, ОУ „Яне Сандански”, СОУ „Свети Седмочисленици”, СОУ „Св. Софроний Врачански” и ОМГ „Акад. К. Попов”. В тези училища са извършвани ремонтни дейности от различен характер, свързани основно с ремонт на класни стаи и коридори /боядисване, обзавеждане, подмяна на дограма,подмяна на врати, поставяне на гранитогрес, шпакловане, боядисване и циклене на паркет./ В някои от тях са направени ремонти на физкултурните салони – освежаване и смяна на настилка, ремонт на парна инсталация, или на училищния двор – поставяне на плочки в двора, изграждане на игрища.

В тридесет и три общински училища все още продължават ремонтните дейности, като срокът за приключването им е съобразен с началото на учебните занятия. Само в две училища приключването на ремонтните дейности може да продължи след началото на учебната година, което няма да възпрепятства провеждането на учебните занятия.

Само в четири общински училища не са планирани и не са извършвани ремонтни дейности през летния период /СОУ „Любен Каравелов”, СОУ „Димитър Матевски” и ОУ „Димитър Димов”, ОУ „Драган Манчов”/.

Ремонтите са извършвани със средства от бюджета на училищата или от резерва за нерегулярни разходи, който се заделя от средствата, получени по единни разходни стандарти в община Пловдив. В две училища се извършва саниране на сградния фонд със средства по европейски проекти.

Община Пловдив финансира ремонта и оборудването на помещения за разкриване на шест целодневни подготвителни групи в четири училища /ОУ „Кочо Честеменски”, ОУ „Васил Левски”, СОУ „Христо Г. Данов” и СОУ „Константин Величков”/.

В четиринадесет детски заведения /ЦДГ и ОДЗ/ са извършени частични ремонти, като същите са приключили и има готовност за стартиране на учебната година. В други четиринадесет, ремонтите продължават и към настоящия момент, като очакванията са да приключат до началото на учебната година. В двадесет и три детски заведения предстоят ремонтни дейности, като само в две от тях изпълнението може да приключи след началото на учебната година – ОДЗ „Ралица” и ЦДГ „Майчина грижа”.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов