Избрани Новини

Френски плаж забрани селфитата

Концесионерът иска туристите да не си губят времето в снимки, а да се наслаждават на плажа

Вероятно сте забелязали истинската лавина от снимки на женски прелести, коктейли, романтични залези, пясък и вода, която връхлита Фейсбук, Туитър или Инстаграм в отпускарския период. Френски плаж обаче реши да помогне за овладяването на този сезонен феномен, като забрани плажните селфита, съобщава британският „Дейли мейл”.

Управата на популярния плаж Гаруп в Южна Франция смятат да дисциплинират туристите, като обособят зони, в които не е позволено да се снимат селфита и други фотографии, предназначени да предизвикат завист у приятелите и да събудят желанието на противоположния пол.

Представител на концесионера обяснява решението с думите: „Нашият е сред най-бляскавите и чистите плажове в цяла Франция. Искаме хората да могат да се насладят на изключителния ни плаж на момента, а не да прекарват времето си в това да се хвалят на близки и приятели у дома”.

Забраната засяга най-вече снимките, които завладяват социалните мрежи през лятото. Т.нар. „брагита” (Braggies - от анг. дума brag – хваля се) са подобни на селфитата (автопортретите, заснети с мобилния телефон), но главната им функция е да накрат всички, които в момента нямат шанса да са на същото райско място, да ви завиждат.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов