Избрани Новини

Близнашки: Търсим още пари за Варна, трудно е

Мисия Варна

21-08-2014, 18:01

Снимка:

ВарнаУтре/архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Премиерът разчита на църквата и Гражданска защита да си свършат работата

Отпуснатите за Варна 1,8 млн. лева за преодоляване на щетите в Аспарухово не са малко. Предишното правителство не остави никакви средства в бюджета на Комисията по бедствията и се наложи да прехвърляме средства от други фондове, за да помогнем. В цялата оскъдица отделяме пари за пострадалите райони. Ще търсим начини да отпуснем още пари, за да преодолеем тези природни бедствия", Това каза днес във Варна министър-председателят Георги Близнашки след среща с кмета Иван Портних. 

Другата седмица ще бъдат обсъдени още няколко проекта на община варна за "Аспарухово", обеща премиерът. "Правим всичко възможно да помагаме, но най-вече рзчитам на природата да се смили. Вече разговарях и с патриарха за това - той обеща да направи молебен", обясни Близнашки. "Църквата ще си свърши работата, но си я вършете и вие", казал той на шефа на Изпълнителната агенция за Борба с градушките, на която вчера бяха отпуснати 800 000 лева за още ракети, които, обаче, стигали едва за един пуск. 

Документите на община Варна за отпускане на помощ от Европейския фонд за солидарност вече са в Брюксел, уверила премиера комисар Кристалина Георгиева и той се надява, че общината ще получи нужните й средства и от там. 

Над 27 млн. леваса нужни за преодоляване на последствията от наводненията на територията на Община Варна, стана ясно на срещата днес.. От тях над 9 млн. лева са за ремонт на улици и булеварди, а 1 млн. лева - за почистване и възстановяване на зелени площи. Сумата за аварийно почистване и укрепване на отводнителни канали и дерета е 2.1 млн. лева.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)