Избрани Новини

Самоводската чаршия става сцена за танци и обичаи от Египет

Събитието ще посетят и туристите във Велико Търново

Самоводската чаршия в Търново става международна само за една вечер. На уличката ще бъдат показани традиционни облекла,  храни и напитки, танци и обичаи на чуждестранните доброволци, които са във Велико Търново по проекта "Светът като детска площадка". Те ще бъдат представени на специална вечер в старата столица. Инициативата под наслов "Global Village" ще започне от 19,00 часа тази вечер в клуб „Таралеж” на Самоводската чаршия.
Студентите са от Египет и Украйна. На срещата с тях ще присъстват и български доброволци, завърнали се от своето приключение в рамките на социални проекти в чужбина.
Събитието ще посетят и туристи, избрали Велико Търново за своя дестинация, информират организаторите от студентската организация АИЕСЕК. Техният проект "Светът като детска площадка" се реализира за втора поредна година във Велико Търново. Той стартира в началото на юли, като има за цел да изгради позитивни модели на поведение у децата в детските градини. В дейностите участват както студенти от АИЕСЕК -Велико Търново, така и децата от Целодневна детска градина „Соня", която е и спонсор на проекта.
С различни занимания като песни, танци, рисуване и игри малчуганите се забавляват, учейки основни познания по английски език. Основни приоритети на проекта са да запознае децата с различни култури, да повиши знанията и разбирането на чужди обичаи, традиции и ценности,  да изгради връзки и знания, да повиши интереса на децата за различията в света на хората, да подобри езиковите умения на всички участници и да направи процеса на обучение забавен и атрактивен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов