Избрани Новини

Проблемите в КТБ влошили здравето на персонала на банката

Служителите се оплакват, че са зачестили случаите на нервни сривове

Проблемите в Корпоративна търговска банка сериозно са заплашили здравето на персонала на банката. От това се оплакаха представители на работещите в КТБ на пресконференция в КТ "Подкрепа". От синдикалната организация подкрепят своите членове, които работят в поставената под специален надзор банка.

Служителите се оплакаха, че напрежението от последните месеци е рефлектирало върху някои техни колеги, които дори се е наложило да постъпят в психиатрична клиника. От персонала се оплакват още, че са зачестили случаите на нервни сривове и микроинсулти.
Друг проблем, който затруднява работата и спокойствието на работещите, е постоянното присъствие на външни лица, които не са служители, а искат достъп до всякаква информация, което кара служителите да се притесняват от изтичане на информация и от това кой ще носи отговорността, ако подобно нещо се случи. По техни думи тези външни лица са от одиторски екипи, от екипите на квесторите и дори от други банки, като според служителите в КТБ влизат и хора от ОББ.

Персоналът се жалва още от грубо отношение, както и от ненавременно осигуряване на хигиенни материали в санитарните помещения на банката. КТ „Подкрепа" се ангажира сериозно с отправените забележки и обеща, че по всички синдикални проблеми ще търси среща с квесторите на банката.
Междувременно стана ясно, че част от задържаните служители на КТБ по обвинение за помагачество в източване на пари, са били уволнени поради неявяване на работа. Това е абсурдно предвид факта, че те имат наложени мерки за неотклонение, категоричен е председателят на синдикалната организация на КТБ Илко Чанов. Той настоя за допълнително разписване на правата, които квесторите и екипите им имат, както и за това да не се дават устни нареждания на колегите му, тъй като после те ще трябва да търпят последствията, ако извършат нещо неправомерно по заповед.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов