Избрани Новини

Международен детски футболен турнир в Благоевград

Малките спортисти ще се състезават на градския стадион

Млади играчи на водещи европейски отбори ще вземат участие в тазгодишното издание на международния футболен турнир за „Купите на община Благоевград", съобщи standartnews. 

Под патронажа на кмета Атанас Камбитов на стадион „Христо Ботев" сили ще премерят детските гарнитури на бившия европейски шампион „Цървена Звезда" (Белград), „Войводина" (Нови Сад), „Арис" (Солун), "Левски" (София), „Славия" (София), „Пирин" (Благоевград),"Вардар" (Скопие), „Пирин-2001" (Благоевград) и Ботев (Пловдив).

Събитието се организира от община Благоевград и Български футболен съюз, стартът е на 2 септември. И тази година проявата е посветена на легендарния страж на „Пирин" Христо Христов - Бараката.

Турнирът е за деца, родени през 2003 и 2004 година, и е част от кандидатурата на общината за Европейска столица на културата заедно със София и Югозападен регион. Целта е да се насърчи спортсменството и феърплея сред младите играчи, както и да представи Благоевград като модерна дестинация за спорт и културен туризъм.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов