Избрани Новини

Христо Разсолков оглави "Криминална полиция" при ОД МВР - Благоевград

Новините

14-08-2014, 06:00

Снимка:

blagoevgrad.mvr.bg

Автор:

Blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Напрежение в Благоевград! Сменят шефа на Криминална полиция

Георги Пидов е определен за шеф на РУП - Банско

Със заповед на директора на ОДМВР-Благоевград, от 12.08.2014г. за изпълняващ функциите по организацията, ръководството и контрола на служебната дейност в отдел “Криминална полиция" при ОДМВР-Благоевград, временно е определен Христо Разсолков, н-к на РУП-Банско. Това съобщиха от ОД на МВР-Благоевград.

Със заповед на директора на ОДМВР-Благоевград, от 12.08.2014г. за изпълняващ функциите по организацията, ръководството и контрола на служебната дейност в РУП-Банско е определен Георги Пидов.

Христо Разсолков е роден през 1981г. в Белица. Завършил е висше образование в Академия на МВР и Международната академия за правоприлагане ILEA в Будапеща – Унгария.
Служител на МВР е от 2003 г. Назначен като оперативен работник в 07 РУП – СДВР в звено „Наркотици”.  През 2005 г. е преназначен на същата длъжност в 04 сектор „Наркотици”, Отдел „Противодействие на криминалната престъпност” в СДВР. През 2009 г. заема длъжността Началник група в сектора, а от 2010 г. оглавява сектора. През 2013 е назначен за началник на РУП-Банско.

Под негово ръководство в последните години са разбити ключови играчи на наркопазара. Родителите на Христо Разсолков живеят в Белица. Майката е учител, а бащата фелдшер. До завръщането му в родния край се стигна, след като неговата кандидатура бе предложена от комисар Георги Костов.

Разсолков зае шефското място в полицията в Банско преди година, след като беше повикан лично от директора на ОД на МВР-Благоевград комисар Георги Костов. На мястото на Христо Разсолков в Банско е назначен дългогодишният заместник-началник по криминална дейност Георги Пидов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)