Избрани Новини

Община Балчик очаква помощ от държавата за укрепване на свлачище след наводнението

Щетите в общината надхвърлят 4 млн. лв.

Община Балчик очаква финансова помощ от държавата за укрепване на свлачище във вилната зона "Фиш-Фиш", което се активира след наводнението през това лято, съобщи кметът Николай Ангелов, цитиран от БТА. По думите му при нов проливен дъжд има опасност вилни постройки да пропаднат. Ангелов поясни, че най-близките сгради са на десетина метра от свлачището.
Щетите в общината от наводнението надхвърлят 4 000 000 лв. и сме отправили искане към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при Министерския съвет за финансова подкрепа, заяви кметът. Той посочи, че само за възстановяване на корекцията на река Краневска са необходими над 800 000 лева.
При бедствието през юни водната стихия изкорени в землището на село Кранево 15 тополи с височина около 30 метра и по реката се образуваха "тапи". Шестметровата приливна вълна нанесе поражения и в курорта "Албена".
Реката е изчистена, но трябват средства, за да бъдат възстановени бетонните панели и т.нар. хидроуспокоители от корекцията, каза Ангелов. По думите му трябва да бъдат
възстановени и мостове в село Оброчище, както и пропаднали подпорни стени в Балчик.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)