Избрани Новини

Възстановяват плащанията по ОП „Регионално развитие“

Тръгват парите дори и по спрените оси, съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева

Възстановяват се плащанията по ОП "Регионално развитие", съобщи служебният вицепремиер и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.  Плащанията тръгват по всички оси на програмата, дори и по спрените.

Захариева каза това след среща между ръководствата на Националното сдружение на общините и Камарата на строителите и служебните министри на финансите и на околната среда, съобщава БТА.

Вече са постъпили искания за плащания за 188 млн.лв., за които периодично ще бъдат осигурявани средства, допълни вицепремиерът.

По оперативна програма "Околна среда" в момента на подаване на искане от управляващия към сертифициращия орган, което да отговаря на изискванията, също ще се извършват периодични плащания. Това означава, че служебният кабинет намира резерви, преструктурира бюджета, така че да не се загубят средства в края на годината в размер на над 3 млрд. лева, обясни Захариева.

По отношение на Фонд ФЛАГ Захариева подчерта, че той е важен инструмент и трябва да се намерят варианти или той да работи, или да се потърсят други възможности за осигуряване на мостово финансиране на общините.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов