Избрани Новини

Ваньо Танов пак поема митниците

Новините

12-08-2014, 13:55

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Около 900 милиона лева е неизпълнението на приходите в държавния бюджет

От утре Ваньо Танов се връща на поста директор в Агенция "Митници", съобщи финансовият министър Румен Порожанов. Днес финансовият министър ще подпише молбата за освобождаване на сегашния шеф на агенцията Павел Тонев.

Около 900 милиона лева е неизпълнението на приходите в държавния бюджет, обяви още Порожанов. "Има обективни причини за неизпълнението на приходната част. Беше заложено завишение на приходите спрямо отчетените за предходната година от 1,7 милиарда лева", коментира още финансовият министър.

Танов е единственият човек, който може да вкара в ред проблемите в Агенция "Митници", смята финансовият министър. "Надявам се да се сформира експертен екип, който да се занимава с подобряване на събираемостта на тази агенция, която към момента е незадоволителна", каза още Порожанов.

Танов беше назначен за директор на митниците на 6 август 2009 г. след идването на власт на ГЕРБ. Със заповед на бившия финансов министър Петър Чобанов бе освободен от длъжност на 22 август 2013 г. Името на Танов се прочу особено силно покрай изтеклите СРС-та от негови разговори с тогавашния премиер Борисов, на които Борисов нареждаше на Танов да прекрати проверките срещу Мишо Бирата, както и да върне на старата работа митничар, с който бившият премиер рита заедно футбол.Една от основните критики на политическите опоненти към управлението на ГЕРБ, по чието време Танов е начело на митниците, бе високата контрабанда и лошата събираемост на мита и такси.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов