Избрани Новини

18- годишния Теодосий Чернев и връстничката му Никол Кошаджийска взеха златото от плувния маратон

Спорт

09-08-2014, 15:25

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плувен маратон до остров „Св. Анастасия” утре

Победителите са родени на една и съща дата в една и съща година

18-годишен младеж и негова връстничка, с която са родени на една и съща дата са победителите в плувния маратон от остров Света Анастасия до Бургас. Бургазлията Теодосий Чернев победи примъжете и безапелационно грабна първото място. Той преплува разстоянието от 6 500 м. само за 1 час и 22 мин.
Теодосий е възпитаник на плувен клуб „Бриз“-Бургас. „Конкуренцията беше голяма, но аз вярвах в победата”, каза плувецът.
Затова колко оспорвана е била надпреварата, показа и крайното класиране. Времевата разлика в челните позиции бе съвсем минимална.
Втори и трети се класираха Арсени Бекстов и Цанко Цанков. При жени първа стана Никол Кошаджийска, среброто бе за Анна Долчанина, а бронза за Мария Златкова.
Любопитен е факта, че победителите при мъже и жени Теодосий Чернев и Никол Кошаджийска са родени на една и съща дата в една и съща година – 20.07.1996г.
Тази година в състезанието взеха участие 95 плувци на възраст от 14 до 55 години, както и двама участници с увреждания.
„Изключително съм щастлив, че тази година имаме рекорден брой участници в маратона. Бургас е кандидат за европейски град на спорта следващата година и всяка елитна спортна инициатива като този маратон с традиции е важна за нас.“. Това заяви кметът Димитър Николов, който бе на официалната церемония по награждаването на финалистите. Градоначалникът също получи златен медал. Той му бе връчен от плувен клуб „Бриз“, затова, че Бургас винаги е N1като най – успешен и динамично развиващ се град.
На събитието присъстваха още легендата в плуването Таня Богомилова, Веселина Деведжиева, началник на отдел „Спорт“, Живко Иванов, директор на ОП „Спортни имоти“, бившият вече депутат Ивелина Василева, общинският съветник Димитър Людиев и десетки бургазлии.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов