Избрани Новини

Плувен маратон до остров „Св. Анастасия” утре

Желаещите да участват трябва да се явят на моста в 7.00 часа

Утре ще се състои плувният маратон от Бургас до остров „Св. Анастасия”. Официалният старт ще бъде даден от Моста точно в 10.05 ч. Всички, желаещи да участват, трябва да се явят в събота в 07:00 ч. на Моста за предварителен медицински преглед, регистрация, инструктаж и транспортиране до острова.
Интересът към състезанието е голям, както от професионалисти, така и от любители на традиционните плувни спортове. Разстоянието от острова до Моста по права линия е 6400 м., като трябва да бъде преплувано от състезателите без помощни средства в свободно избран стил. Организаторите са осигурили парични награди за двете категории - мъже и жени, които ще бъдат раздадени на класиралите се от 1-во до 10-то място. Специални награди ще получат също най-предно класирал си бургазлия, най-предно класирал се участник над 40 г. мъж, жена.
Събитието се организира съвместно от Oбщина Бургас и Плувен клуб "Бриз".
Официалната церемония по награждаване ще започне в 12.30 ч. на 9-ти август /събота/ на Моста, като на нея ще присъстват г-н Димитър Николов - кмет на Община Бургас, и г-жа Таня Богомилова - Генерален секретар на Българска федерация плувни спортове, Олимпийска шампионка от Сеул 1988 г. в дисциплината 100 м. бруст.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)