Избрани Новини

Концерти, спектакли и изложби във всяка от вечерите на "Огънят на Орфей"

Днес в Разлог започна Международната лятна академия за изкуства „Огънят на Орфей”

Лятната академия ще продължи до 20 август. Всяка вечер от 10 до 20 август ще се провеждат финални концерти, спектакли, изложби на майсторски и творчески класове, както и на гостуващи групи и творци в областта на музика, театър, литература, изобразителни изкуства, танц.

„Огънят на Орфей” е творческо огнище на утвърдени и млади хора на изкуството от различни страни на Европа и света. Тя дава силен тласък за формиране на човешкото и креативно начало в нейните участници, чийто брой нараства прогресивно. Събитието създава атмосфера на приятелско общуване и творчески стремеж, заложен във всяка човешка индивидуалност.

Благоприятно условие за това са организираните по време на Лятната академия майсторски и творчески класове по музика, литература, изобразително изкуство, фолклор, театър, танци с преподаватели от България, Австрия, Русия, Холандия, Швейцария, САЩ, активно участващи в културния живот.

За пръв път Община Разлог прие да бъде домакин на Академията през 2013 г., като предостави солидна материална база, транспортна подкрепа, помощ при настаняването и голяма организационна поддръжка на събитието. Това утвърди Разлог – град между трите най-красиви планини на България – като място за по-нататъшното развитие на форума.

Организатор на Международната лятна академия за изкуства е Фондация „Огънят на Орфей”. Партньори са Община Разлог, Читалище "15.IX.1903-1909г." - Разлог, Българско национално радио.

Подкрепящи организации: Министерство на културата на Република България, Висши и средни училища по изкуствата в България, Томастик Инфелд Виена, Ротари клуб - Пловдив, Фондация „Идея Вита”, Лидери на Аква Сорс България, Фондация "Балкански културен форум", фирми и частни лица.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов