Избрани Новини

Ивелин Чапанов с второ място на планинския шампионат по автомобилизъм

Плевенският пилот Ивелин Чапанов с второ място в петия кръг на планинския шампионат по автомобилизъм

Плевенският рали-пилот Ивелин Чапанов постигна нов успех в провелия се през изминалия уикенд пети кръг на националния планински шампионат по автомобилизъм Раховец-Лясковец, съобщават от plevensport.eu. В клас НС3 плевенчанинът отстъпи в крайното подреждане само на Милен Узунов от "Казанлък моторспорт" с Хонда Сивик, като изостана от своя конкурент само на една секунда. В общото класиране Чапанов с Рено Клио се нареди на седма позиция, а победата в кръга грабна Любен Каменов ("Каменов Рали Тим") с Мицубиши Лансър Ево 9. Това беше четвърта поредна победа за панагюреца, който е абсолютен лидер в класирането и почти си е осигурил титлата за 2014 г.
В състезанието участваха още двама пилоти на "Плевен рейсинг тим". Искрен Пондев с Пежо 106 финишира на трето място в клас НС5, а в крайното общо класиране се нареди на 24-та позиция. Росен Костов също с Пежо 106 приключи петият кръг от планинската надпревара в клас НС4 на пето място, а в генералното класиране завърши на 20-та позиция.
В отборната класация "Плевен рейсинг тим" се нареди на четвърто място с 12 точки. Първи са състезателите на "Ефко Рейсинг Казанлък" с 25 точки, следвани от "Боила АМС" (Шумен) с 18 и пилотите на "Ара Моторспорт" (Габрово) с 15 точки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов