Избрани Новини

Туристи заиграха тенис на маса в басейн

Туризъм

05-08-2014, 15:16

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Атракцията привлича вниманието на хора от различни възрасти и националности

Туристи заиграха тенис на маса в басейн. Това е най-новата спортна атракция в България, на която в момента се наслаждават гостите на курорта Албена. 

Масите са плаващи, но могат да се използват и извън басейна. Те са с размери 54/27 см. Новите придобивки са доставени от Съединените щати. Услугата  е включена в анимационната програма на Албена и е безплатна за гостите на хотелите.  
Атракцията привлича вниманието на хора от различни възрасти и националности. С голямо желание те се потапят във водните съоръжения и си организират приятелски срещи, които са изпълнени с множество усмивки и приятни емоции, разказа старши мениджърът на отдел "Спорт" в комплекса Руслан Йорданов. 

В анимационната програма в Албена това лято е включена и друга новост за родното ни Черноморие – плажен голф. В края на май и юни бяха организирани и два турнира. Плажният голф е спорт, роден преди 20 години в Италия, който се играе много активно по средиземноморските плажове. Правилата на играта са като тези на класическия голф, целта е да се вкара топката в най-последната дупка, с най-малък брой удари.

Играчите играят са разпределени на отбори, по двама състезателя в отбор, има между 9 и 18 дупки, на разстояние, което може да достигне до 2 км. Играе се с мека гумена топка и класически клъбове. Аниматори следят за безопасността на играчите, движейки се зад играча с широки предпазни ленти, с цел да не пострада зрител или участник при отбелязване на удар. Широката плажна ивица на Албена предлага отлични условия за този вид спорт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов