Избрани Новини

Старозагорски състезател по муай тай се върна с трофей от Кипър

Християн Андонов спечели специалния пояс в двубой с представител на домакините

Състезателят от старозагорския клуб „Сезан” Християн Андонов се завърна със специалния пояс на победител от двубоя по муай тай във версия „Про Ам” „Кипър срещу света”.
Той бе включен в отбора на света заедно със своя съотборник Спас Ламбов и състезатели от Великобритания, Украйна и Русия. Християн игра в категория до 65 кг., а Спас - до 81.

Спас бе готвен за по-леката категория, но кантара там е отчел, че той е 81 кг. и така е играл срещу представител на домакините във въпросната категория, поясни пред Радио Стара Загора Жельо Илиев, треньор на „Сезан”.

Християн е победил убедително съперника си от Кипър в трирундов двубой по 3 минути всеки рунд и му е присъден пояса на турнира, сподели още наставникът на старозагорския клуб.

Жельо Илиев подчерта, че Кипър е държава, която твърде много развива муай-тай в последните години. Инвестират се огромни средства, излъчват се срещи от там по европейски телевизионни канали, правят се много гала-вечери и турнири от различно естество.

Носителят на пояса Християн Андонов няма да има време да се порадва на своя триумф. Защото отново влиза в залата за тренировки. На 7 септември предстои световно първенство за кадети и той е включен в националния отбор за тази възраст.

А дали ще донесе още радост на привържениците на този спорт у нас, ще се разбере след завръщането му от Италия, където е шампионатът на планетата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов