Избрани Новини

Лондон бие тревога: Слънчев бряг гъмжи от крадци и проститутки

Официален Лондон излезе с позиция, че Слънчев бряг е пълен с джебчии и проститутки, които ограбват туристите. Това пише “Телеграф”, позовавайки се на предупреждение на британското правителство на официалния си сайт gov.uk в секцията за съвети при пътуване в чужбина.
“Туристите са мишена на крадци и джебчии в Слънчев бряг и други курорти. Не вземайте ценности със себе си на плажа. Бъдете внимателни и на слабо осветени улици в курорта през нощта. Увеличават се случаите на кражби от хотелски стаи в Слънчев бряг, Заключвайте стаята си и дръжте ценностите си в сейф”, съветва още британското правителство туристите.
“Проституцията в България не е нелегална, но получаваме многобройни сигнали за джебчийство, обири и нападения над британци от проститутки и техните сводници”, пише още на официалния британски сайт. Британските власти предупреждават и за случаи, при които крадците пукат губи на колата и докато собственикът търси злосторника, обират личните му вещи и документи.
За българските таксита се казва, че са относително евтини, но често колите не са в добро състояние. Туристите от Острова са посъветвани също да внимават, докато шофират, особено нощем, защото често пътищата са в лошо състояние, а ремонтните дейности не са обозначени. Специално предупреждение има за уличните кучета. Британците са съветвани да не ги приближават, особено когато песовете са на глутница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов