Избрани Новини

Кюстендил напредва в растежа, до три месеца обновяват Хисарлъка

Кметовете от област Кюстендил напредват с изпълнението на проектите по програма „Региони в растеж“, стана ясно след проведена среща с областния управител Иван Каракашки.

Заместник-кметът на община Кюстендил Надя Каратова е докладвала за дейностите по строежа на Медико-балнеоложкия комплекс „Св. Иван Рилски“, както и за реставрацията на крепостната стена в Хисарлъка.

„До два-три месеца ще приключи проектът в Хисарлъка. За него са отпуснати 5 млн. лв., с което се надяваме в града да идват повече туристи. Вече приключи и ремонтът по санирането и подмяна на отоплителните уреди в Балнеологичната поликлиника. Има издадено и разрешително за строеж на калолечението и медицинския център. За тези дейности бяха отпуснати 600 хил. лв. от Министерството на здравеопазването. Проведена е процедурата по избор на изпълнител в столицата, очаква се такъв да бъде избран до 1 месец“, уточни още Каракашки, цитиран от "Инфомрежа". Похвално е, че и в община Бобошево вече е направена първа копка по ремонтните работи на канализацията. В Бобов дол пък вече се работи по пътя Жедна - Радомир. Продължават и дейностите, свързани с ремонта на спортната зала в Дупница. За него бяха отпуснати 4,5 млн. лв., припомни още Каракашки.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)