Избрани Новини

Знаменитият Луи дьо Фюнес днес щеше да навърши 100 години-видео

Спомен за най-магическия и незабравим комик на всички времена

Истинското име - Луи Жермен Давид дьо Фюнес дьо Галарза, от испански Давид де Фунес де Галарса. От испански, защото е роден в семейство на испански благородници от град Севиля. Баща му Карлос де Фунес де Галарса е бил професионален юрист. Талантливият актьор е бил женен за Жан Мопасан, племенница на Ги дьо Мопасан. От брака си имат двама сина - Оливие дьо Фюнес, киноактьор и Патрик дьо Фюнес, лекар.
Иначе - снимки в 152 филма, написал е сценариите на 6 и е режисьор на 1 ("Скъперникът"). Кой би забравил знаменитият полицай Крюшо, който и до днес разсмива със сълзи. Цели 36 години творчество, филми и роли, които не умират и не омръзват. "Ни чул, ни видял", "Полицаят от Сен Тропе", "Кацнал на едно дърво", "Крилце или кълка", "Зелева супа", "Скъперникът", "Полицаят се жени", "Полицаят и полицайките" са само малка част от стотиците му филми.
Без притеснения можем да кажем, че Луи дьо Фюнес е символът на киното в средата на миналия век. И затова днес, на 100-годишнината му, ви припомняме за големия актьор с малко видео и снимки, и с много любов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов