Избрани Новини

Общините с проекти по "Околна среда" най-после ще получат пари

Стара Загора има да плаща 10 милиона лева на изпълнители

Между 70 и 100 милиона лева ще получат в началото на август вички общини, в които се изпълняват проекти по ОП „Околна среда". С тях те ще могат да се разплатят частично с изпълнителите на проектите по програма „Околна среда”.

Това съобщи в Стара Загора министърът на околната среда и водите в оставка Станислав Анастасов, който присъства на официалната церемония по полагане на първа копка за изграждане на Регионален център за управление на отпадъците.

Министър Анастасов уточни, че средствата са заложени и отпускането им не зависи от актуализацията на бюджета.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров уточни, че Община Стара Загора е една от първите, които е подала искане за верификация на средствата по т.н. воден проект, като допълни, че плащания по него няма от месец февруари. За да не спре работата по проекта от общинския бюджет са платени над 2,5 милиона лева, а изпълнените дейности са за 10 милиона лева.

Министър Анастасов присъства на първа копка за изграждането на Регионален център за управление на отпадъците - Стара Загора, който се изгражда по договор за 52 милиона лева и се осъществява по проект на ОП „Околна среда".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов