Избрани Новини

Проф. Георги Близнашки може да оглави служебния кабинет

"Аз съм дал принципно съгласие"

Преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки може да оглави служебния кабинет. Това намекна самият той в предаването „Лице в лице” по bTV.

„Ясен и еднозначен отговор” той обеща да даде, след като и третата парламентарна партия – ДПС, върне мандата за съставяне на правителство в рамките на 42-то Народно събрание.

Той не уточни дали президентът Росен Плевнелиев му е предложил поста на премиер или на министър. „Различни са вариантите, президентът ще оглежда нещата до последния момент и това е негово суверенно право."


Проф. Георги Близнашки увери, че ще участва в служебния кабинет. „Аз съм дал принципно съгласие, но нека президентът има пълна свобода през тези няколко дни, за да намери най-правилното решение”, продължи професорът.

Той беше един от организаторите на подписка за провеждане на референдум за изборните правила, какъвто Росен Плевнелиев предложи в началото на годината. Предложението на държавния глава беше гражданите да произнесат мнението си по три въпроса – за задължително гласуване, за електронно гласуване и за мажоритарен вот.

Към инициативата за събиране на 500 000 подписа, с които провеждането на националното допитване щеше да стане задължително, се присъединиха ГЕРБ и Реформаторския блок.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов