Избрани Новини

Как да избегнем слънчевата алергия

Животът

25-07-2014, 16:36

Снимка:

Thinkstock/Getty Images

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Десет мита за слънчевия загар

Постепенно увеличаване престоя под слънцето и фотозащитни мазила

Лято е, време за плаж! Прекарвайки часове около басейна не трябва да забравяме да се грижим за кожата си, тъй като съществува опасност от слънчева алергия.

Слънчевата алергия се проявява с настръхване, зачервяване с пъпчици и мехурчета. Кожата е като инфектирана - сърбяща и болезнена при докосване и обхваща по-големи участъци, които са били изложени на слънцето. Обикновено е съпроводена с втрисане, главоболие и общо неразположение.

Всяка болка в тялото е предупредителен сигнал за по-щадящо отношение към него. Слънчевата алергия също ''сигнализира'' да направим нещо, за да пощадим кожата си от силното слънце. Хората с по-светла кожа са по-предразположени към слънчева алергия. Тя се провокира от продължителни слънчеви бани без предварителна подготовка и защита на кожата. 

За да избегнете слънчева алергия, полагайте активно грижи за кожата си. Не стойте на плажа в часовете на най-силното слънчево греене. Спазвайте принципа за постепенност. Тези части от тялото, които единствено на плажа се огряват от слънчевите лъчи, в първите дни от ваканцията излагайте на слънце не повече от 20-30 минути. Целта е да се получи закаляване на кожата. Затова оставайте под чадъра по-дълго време. Възползвайте се от плажната рокля или защитете чувствителните места с парео (плажен шал).

Източник: ladyzone.bg

 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов