Избрани Новини

Осъдиха побойника, който преби бебето си, 15 месеца няма да припарва до него

Той бе осъден да не припарва 15 месеца до децата си и на глоба от 500 лв

Това реши районният съдия Иван Петков на делото за домашно насилие срещу 32-годишния Ивайло Попов от кв. „Грамада“, което бе образувано от общинската служба „Социално подпомагане“.

На вчерашното последно заседание отново не се явиха нито насилникът, нито жена му Кристина Кръстева, която изпита юмруците му при домашната сцена на насилие преди месец. Майката и 17-годишната й дъщеря Магдалена от първия брак трябваше да бъдат изслушани като свидетели. Предишния ден двете били открити по телефона от социалните работници и предупредени да дойдат на другия ден на делото. Те обаче не се явиха, заради което съдията им наложи глоби по 80 лв. и приключи процеса в тяхно отсъствие, пише struma.bg. Съдия Иван Петков призна Ивайло Попов за виновен за това, че е упражнил физическо насилие над бебето, и то пред другите две деца - Кристина и Митко, като самата сцена е форма на насилие и спрямо тях.

Както писахме, след агресивната сцена съдията постави под незабавна закрила трите деца - Магдалена, Ивайло и Митко, и забрани на Ивайло Попов да доближава до апартамента в жк „Запад“, в който се преместиха да живеят заедно с майка си Кристина. 4-месечното бебе беше настанено при приемно семейство за 6 месеца по разпореждане на началника на отдел „Закрила на детето“ Емилия Маникатова.

След инцидента, станал в кв. „Грамада“ на 8-ми юни, пеленачето бе транспортирано по спешност в отделението по детска неврохирургия на „Пирогов“, но лекарите не установиха сериозни наранявания. Бебето също се казва Ивайло, но носи фамилията на майката, тъй като Ивайло Попов не го е признал и  не му е дал бащинство.

Отказът на Кръстина Кръстева да участва в делото за домашно насилие най-вероятно е продиктуван от страха, който изпитва, считат социалните работници, по чиято инициатива се гледа гражданският процес. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов