Избрани Новини

Студенти на "ти" с европроектите

Разгледани бяха добри практики от изпълнени проекти с европейско финансиране на територията на Благоевградска област

Завършващи студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ посетиха Областен информационен център – Благоевград, за да се запознаят с възможностите, които предоставя новият програмен период и да научат повече за принципите на европейско финансиране в България. Младежите завършват специалност „Екология“ в университета и в момента изпълняват практика в сдружение „Заедно за успех“ по линия на проект „Студентски практики“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“.

Експертите на ОИЦ – Благоевград представиха принципа на работа на мрежата от 28 информационни центрове в цялата страна, чиято основна цел е популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз. Разгледани бяха добри практики от изпълнени проекти с европейско финансиране на територията на Благоевградска област.

Предвид специалността, в която са обучавани, интересът на младите хора беше насочен към проекти по ОП „Околна среда“. Освен това, младежите се запознаха и вече знаят как да използват Информационната система за управление и наблюдение /ИСУН/ и чрез нея да набавят, а след това и да използват необходимата им информация. Именно чрез ИСУН екипът на ОИЦ-Благоевград представи на бъдещите еколози действащи проекти на територията на областта.

Студентите бяха запознати с проектния цикъл, включващ подготовка, кандидатстване, изпълнение и отчитане на проектното предложение.

Търсещи бъдеща реализация след завършване на висшето си образование, младите хора заявиха, че оперативните програми са възможност, която би им отворила много врати.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов