Избрани Новини

Орлетата пак биха в контролите

Футболистите на ОФК Пирин победиха в предпоследната си контрола преди старта на шампионата на Б група следващата седмица

Благоевградчани се наложиха с минималното 1:0 над Вихрен Сандански с гол на Владислав Златинов още в 7-та минута.
През първата част на срещата зелените бяха по-добрия отбор и заслужено поведоха в резултата още в началото, след като Златинов се пребори за една топа в наказателното поле, възползвайки се от неразбирателство между отбраната и санданчани и стража им Стоянов, като нападателят отбеляза на празна врата. Последваха няколко опасни удара на Павлов и Благов, но без резултат. Най-чистото положение през тази част пропиля Тошев, след като Башлиев центрира остро а новото попълнение на Пирин с глава прати топката покрай гредата. Гостите атакуваха епизодично, но набезите им стигаха само до пред наказателното поле на домакините, информират от пресцентъра на клуба. През втората част статуквото на терена не се промени, като пиринци отново бяха по-активни. Головите полоежения обаче липсваха. Най-сериозен пропуск за Пирин направи Туджаров, който само от няколко метра пред вратата на Вихрен прати топката покрай нея. Тасев опита няколко пробива и удара от границата на наказателното поле, но отново без успех.
В събота, от 19:00, Пирин ще изиграе последната си контрола с Миньор Перник, отново на стадион Христо Ботев. Това ще бъде и представянето на орлетата пред собствена публика преди старта на шампионата. В първото си домакинство от него, зелените ще играя с Ботев Гълъбово, двубоят е на 2-ри август с начален час 19:30.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)