Избрани Новини

ШОК! Продават дипломи в интернет

В социалната мрежа Фейсбук се появяват реклами на сайта, който твърди, че продава дипломи на основно, средно и висше образование

В различни Фейсбук групи се въртят публикации от хора със странни профили без приятели, без лични публикации, че се продават дипломи българските учебни заведения. В сайтът, посочен в постовете има изявление от „създателя” , в което описва подробно незаконното си деяние.

„ Здравейте, Дипломите които продаваме са напълно изрядни за използване за всякакви цели, като например за намиране на по-добре платена работа. Предлагаме дипломи за завършено основно, средно, средно-специално и висше( бакалавърска и магистърски степени) образование. Лесно и бързо можете да получите своята нова диплома в рамките на само 3-4 дни от датата на поръчката. Със специалност по ваш избор и с успех, който вие сами избирате. ПЛАЩАНЕ ПРИ СВЪРШЕНА РАБОТА. Ако се нуждаете от услугите ни, можете да се свържете с нас на посоченият по-долу и-мейл, където ще ви изпратим по-подробна информация относно нашата услуга и начините за поръчка”, гласи съобщението. Естествено „валят” коментари за цените на това удоволствие, а отговорът е винаги един и същ:   „ Здравей, изпратих ти инфо на имейла ти h**********v@abv.bg ( нарочно съм скрил някои от символите в името на мейла ти). По принцип за въпроси и поръчки е добре да пишете направо на и-мейла ни – m**********@mail.ru”.Има вероятност да става дума за фалшива информация с цел привличане на общественото внимание. Но за сега теориите са предполагаеми. При случай на незаконна търговия с удостоверения за завършено образование, хората замесени с тази дейност подлежат на правно наказание.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)