Избрани Новини

Предлагат на търг пианото от филма "Казабланка"

Аукционната къща "Бонамс" предлага на търг пианото от култовия филм от 1942 година "Казабланка", като се очаква то да се продаде най-малко за 1 милион долара, съобщават Франс прес и ИТАР-ТАСС.

Наддаванията ще се проведат на 24 ноември. В незабравимата холивудска продукция в нощен клуб в Казабланка главната героиня на лентата Илза /Ингрид Бергман/ пожелава Сам /Дули Уилсън/ да й изсвири песента "As Times Go By". След това в бара пристига и бившият й възлюбен Рик /Хъмфри Богарт/, пише БТА.

На ноемврийския търг на "Бонамс" ще бъдат предложени над 30 лота, свързани с филма "Казабланка". Сред тях е и вратата на нощния клуб, където Рик и Илза се срещат няколко години след парижката си авантюра, както и окончателната чернова на сценария.

Всички тези артефакти, включително и пианото, са част от една и съща колекция. Сегашният й собственик предпочете да остана анонимен. Пианото той закупил през 2012 година на търг на друга аукционна къща - "Сотбис" срещу 602 хиляди долара. Някои медии тогава предположиха, че с лота се е сдобил Леонардо ди
Каприо.

Мелодрамата "Казабланка" на режисьора Майкъл Къртис получи три награди "Оскар" и се счита за един от най-добрите филми в историята на Холивуд, припомнят агенциите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов