Избрани Новини

Събориха всички 55 незаконни къщи в парк "Борова гора" в Стара Загора

Общината покани собствениците на търг за правото да строят законно

Вече са съборени всички 55 незаконни къщи в парк „Борова гора” в Стара Загора.
През първия ден от акцията на община Стара Загора, подкрепяна от жандармерия и полиция бяха съборени 33 къщи. С останалите 22 фирмата, наета чрез конкурс, се справи за няколко часа тази сутрин. Във втория ден от акцията обстановката беше значително по-спокойна спокойна. Две фадроми, багер и 5 самосвала пристигнаха на мястото.
Повечето от собствениците на разрушените постройки спаха под открито небе сред развалините на собствените си незаконни къщи.

Кметът на Стара Загора увери, че са проведени разговори с жителите на съборените и определени за събаряне къщи и са им представени възможности да построят нови законни вече жилища.

В 14.00 часа с тях ще се срещне общинското ръководство, за да им бъде разяснена процедурата, с която могат да участват в търг за откупуване право на строеж върху 80 общински парцела. Това съобщи по Радио Стара Загора тази сутрин заместник-кметът Йордан Николов от мястото на събарянето. В следващите няколко дни ще продължи разчистването на квартала, след което започва залесителна акция.

Незаконните постройки в квартал „Лозенец” са общо 350. По етапен ред планираме събарянето на всички тях, каза още Йордан Николов. Той изрази увереност, че следваща акция като извършващата се в момента ще може да започне до 6 месеца.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов