Неврокопският ансамбъл взриви македонската публика

Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев, се завърна от успешно турне в Република Македония, което бе във времето от 5-ти до 9-ти юли. Гостуването на местните самодейци бе в отговор на визитата на Държавния ансамбъл на Македония „Танец”, който изнесе концерти в Гоце Делчев, Благоевград и Разлог преди няколко месеца, напомниха от пресцентъра на общината.

Програмата на Неврокопския ансамбъл в Македония започна на 6 юли с откриването на Балканския фестивал в Охрид. На него, самодейците от Гоце Делчев изнесоха съвместен концерт с професионалистите от ансамбъл „Танец”, който бе заснет от Националната телевизия. След впечатляващото си представяне, самодейците от гоцеделчевския ансамбъл получиха покана за участие във фестивала и през следващата година.

Участниците в двата ансамбъла имаха възможността да затвърдят добрите връзки помежду си и създадените приятелски отношения на съвместна среща, чийто домакин бе кметът на Скопие Коце Траяновски.

Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци – Гоце Делчев изнесе и два самостоятелни концерта в рамките на турнето - на 7 юли в Битоля и на 8 юли в Скопие.

И двата концерта преминаха с изключителен успех и при много голям интерес от страна на местното население.

Гостуването на Неврокопския ансамбъл в Република Македония се осъществи със съдействието на общините Гоце Делчев и Скопие.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен